Hydrofoil cursus

Ben jij een ervaren kitesurfer en wil jij een keer iets nieuws proberen? Volg dan de Hydrofoil cursus. ‘Hydrofoilen’ geeft kitesurfen een nieuwe dimensie. Een hydrofoil is een soort draagvleugel die onder je kiteboard gemonteerd wordt, als je voldoende op snelheid komt stuwt deze je naar boven en ‘zweef’ je over het water.

1 les

Volg één les van 2 uur een leer de basis.

€1102 uur
Boek nu
3 lessen

Volg 3 lessen en zweef meters over het water.

€310310
Boek nu
5 lessen

Volg 5 lessen en wordt een echte pro!

€52010 uur
Boek nu

De lessen

Een Hydrofoil cursus wordt alleen 1 op 1 gegeven. Wij starten met een uitleg over de verschillende onderdelen van de hydrofoil. Verder gaan we de do’s en dont’s behandelen zodat we de veiligheid tijdens de les kunnen waarborgen.

Vervolgens is het tijd voor de eerste kennismaking met de hydrofoil in het water. Aan het einde van de eerste les zal je jouw eerste meters vliegend over het water gemaakt hebben. De volgende onderdelen komen aan bod:

Super vriendelijke en ervaren instructeur. De gehele dag was prima georganiseerd. Niets op aan te merken. Bedankt voor de leuke dag.

Teun
Wat zeggen onze gasten
Lees meer reviews op Tripadvisor

IKO

Wij van Movement Sports zijn één van de IKO centers van Nederland, wat betekent dat wij alleen maar werken met IKO gecertificeerde kitesurf instructeurs en werken volgens de methode en regels van de IKO. IKO staat voor International Kiteboarding Organization en is marktleider over de hele wereld op het gebied van kitesurf opleidingen. IKO leidt de instructeurs op om de klant op een juiste veilige manier op weg te helpen.

Lesgarantie

Hydrofoilen is de mooie sport van het spelen met de wind en de natuur. Bij opgaven wordt er getracht de voorkeursdatum en tijd te handhaven, echter hebben wij de natuur niet in handen. Minimaal één dag voor aanvang van de les wordt er met u contact opgenomen, hierbij bespreken we de wind- en weersvoorspellingen. Bij twijfelachtige omstandigheden zullen we samen zoeken naar een nieuwe geschikte datum.

Programma Hydrofoil cursus

Bekijk hieronder per les wat je kunt verwachten van de kitesurflessen. Verderop deze pagina vind je meer informatie over lesgarantie en het behalen van je IKO certificaat!

De dag wordt begonnen met een kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee. Hier beginnen we met een kennismaking daarna gaan we door met een theorie gedeelte waar er een uitleg is over het veiligheidssysteem van een kite. Na de theorie gaan we eerst op strand oefenen met het sturen en het onder controle krijgen van de kite. Zodra er voldoende kite controle is zullen we het water in gaan om te bodydraggen. De snelle cursisten kunnen zelfs aan het einde van de eerste les een waterstart met board proberen
Zorg ervoor dat je een kwartier voor de les aanwezig bent, zodat we snel kunnen starten met het omkleden en het strand op kunnen gaan. Na de kite te hebben opgetuigd beginnen we met een korte herhaling van les 1; het bodydraggen. Zodra dit onder controle is komt het board erbij en gaan we proberen de eerste meters te maken.
Ook tijdens les 3 beginnen wij met het herhalen, tijdens elke les is de wind anders dus moeten wij even wennen aan de kite. Wanneer alles weer onder controle is en jij 1 bent geworden met de kite gaan we verder met de water start. Hopelijk maak je dan ook je eerste meters op het board.
Na dat we gecontroleerd de kite hebben bestuurt gaan we het water in. om onze vaar skills te verbeteren. Op het board staan en meters maken beide kanten op. Daarna volgt het up-wind varen zodat je niet meer over het strand hoeft terug te lopen!
Na dat we gecontroleerd de kite hebben bestuurt gaan we het water in. om onze vaar skills te verbeteren. Op het board staan en meters maken beide kanten op. Daarna volgt het up-wind varen zodat je niet meer over het strand hoeft terug te lopen!Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Boek nu