Duo kitesurfles

Een duo kitesurfles is voor iedereen die wil leren kitesurfen! Jong, oud, watersporter of nieuw in de sport. In de kitesurfles duo word jij op jouw niveau voorbereid op het kitesurfen aan de hand van de internationale IKO methode. Schrijf je snel in en zet de eerste stap naar het zelfstandig kitesurfen! Ben je zelf alleen en wil je graag in een duo of groep les? Geef dit graag aan in de opmerkingen bij het boeken. Wij doen uiteraard altijd ons best een geschikt gezelschap te zoeken maar kunnen dit niet garanderen.

Waarom een duo kitesurfles?

In een kitesurfles duo van 2,5 uur krijg je met twee personen les van een instructeur en ben je goedkoper uit dan met een privé les. Er voldoende ruimte voor individuele aandacht voor beide personen.

De les start met 1 instructeur, 1 kiteset en 2 cursisten. Je wisselt elkaar dus af aan de kite. Je hebt tussendoor dus ook tijd om je net gekregen feedback te verwerken. In een later stadium, als de eigenvaardigheid goed op orde is (waterstart gaat dan al goed), kan er door de instructeur ook gekozen worden voor 2 kitesets.

Een ander voordeel is dat je de kitesurfles samen kunt volgen met je partner, een vriend of vriendin of een collega of familielid. Dat is wel zo gezellig. Je kan je uiteraard ook gewoon alleen inschrijven voor een duo les, wij gaan dan opzoek naar een geschikte mede cursist van vergelijkbaar niveau. De les gaat door onder voorbehoud van de beschikbaarheid van een andere cursist.

Alle kitesurflessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs volgens de veilige en methodisch opgebouwde internationale IKO methode.

Hoe boeken

Boeken is bij ons erg simpel! Klik op de button ‘kitesurfles boeken’ en creëer een account op onze boekingspagina. Van hieruit kun je je lessen direct zelf inplannen.

1 les

Duo kitesurfles van 2,5 uur. Alle benodigde materialen zijn bij de les inbegrepen. Prijzen zijn per persoon.

€1002,5 uur
Boek nu
3 lessen

Weet je al zeker dat jij wilt leren kitesurfen? Boek dan 3x 2,5 uur duo kitesurfles. Prijzen zijn per persoon.

€2857,5 uur (3x 2,5u)
Boek nu
5 lessen

Vijf daags pakket met 5x 2,5 uur duo kitesurfles. Prijzen zijn per persoon.

€45012,5 uur (5x 2,5u)
Boek nu

Met onze carnavalsvereniging hier een uitje geboekt. Het programma was divers en zelf samen te stellen. De instructeurs zijn jong en dynamisch, denken mee in wat je wilt. We hebben ook een BBQ bij geboekt, deze was lekker maar ging wel erg snel. We hebben een super dag beleefd bij Movement Sports

Manouk
Wat zeggen onze gasten
Lees meer reviews op Tripadvisor

IKO

Wij van Movement Sports zijn één van de IKO centers van Nederland, wat betekent dat wij alleen maar werken met IKO gecertificeerde kitesurf instructeurs en werken volgens de methode en regels van de IKO. IKO staat voor International Kiteboarding Organization en is marktleider over de hele wereld op het gebied van kitesurf opleidingen. IKO leidt de instructeurs op om de klant op een juiste veilige manier op weg te helpen.

IKO certificaat

Bij ons krijg je naar afloop van je cursus een IKO certificaat, hiermee kun je je voortgang bij houden. Heb jij het in je om level 3 – zelfstandig kitesurfer te halen?!

Lesgarantie

Kitesurfen is de mooie sport van het spelen met de wind en de natuur. Bij opgaven wordt er getracht de voorkeursdatum en tijd te handhaven, echter hebben wij de natuur niet in handen. Minimaal één dag voor aanvang van de les wordt er met u contact opgenomen, hierbij bespreken we de wind- en weersvoorspellingen. Bij twijfelachtige omstandigheden zullen we samen zoeken naar een nieuwe geschikte datum.

Programma kitesurfles duo

Bekijk hieronder per les wat je kunt verwachten van de kitesurflessen.

We starten met het kiezen van de juiste materialen en daarbij de behorende uitleg. Zodra het wetsuit aan is, gaan we naar het strand en behandelen:
– De kitesurf set-up
– De veiligheidsfactoren (wind, omgeving, materiaal)
– Oplaten en landen van de kite als assistent

Als de kite eenmaal in de lucht is, ga je in de eerste les leren:
– Sturen op alle klokuren met twee handen
– Sturen op alle klokuren met 1 hand
– Lopen met een kite
– Safety proceduren
– Bodydragging downind en upwind (voortgetrokken worden met de kite in het water)

Gezien onze veilige spot, erg vlak en ondiep water, kunnen wij al vanaf de eerste les het water op!

Na de les leren we hoe je de spullen op moet ruimen en evalueren we de les.
Je kent de basis van de kitesurf set-up, nu mag jezelf de kite in orde maken. Loop je vast, helpen we uiteraard mee.

We starten vervolgens de les in het water, waar we les 1 in een vogelvlucht herhalen, je kan dan weer lekker wennen aan de kite.

Eenmaal gewend gaan we starten met het de waterstart! Dit is de beweging die je maakt om weg te varen met een board.

Middels verschillende oefeningen en tips proberen wij de eerste meters op het board te maken. Tussendoor zijn er verschillende aandachtspunten die wij afhankelijk van de windomstandigheden kunnen doornemen, zoals bodydraggen met het kiteboard en/of de selfrescue doornemen.
Na tweemaal samen de kite te hebben voorbereid is het nu tijd om het zelfstandig te doen. Na controle uiteraard door de instructeur beginnen wij met het herhalen van de voorgaande lessen. Omdat elke les de wind iets anders is moeten wij even wennen aan de kite. Wanneer alles weer onder controle is gaan wij verder met de waterstart en proberen wij de meters varen aan elkaar te koppelen. Het doel deze les is om naar beide kanten de waterstart te oefenen en kleine stukken te varen.
In les 4 en 5 bekijken we samen welke onderdelen wij nog moeten doornemen. Het hoofddoel is naar beide kanten verder varen. Op het board staan en meters maken. Daarna volgt het up-wind varen en zelfstandig landen.
De laatste les herhalen wij wat nodig en kunnen wij altijd nog extra informatie verschaffen over zaken als weersomstandigheden/materiaal/kitespots/upwind en downwind varen etc. Na deze les willen wij dat je zelfverzekerd materiaal kunt huren en zelfstandig aan de slag kan. Voor de een betekend dat naar beide kanten al varen voor de ander betekend dat naar beide kanten waterstarten.


Kitesurfles privé

Eén of meerdere privé kitesurflessen helemaal afgestemd op jouw niveau!

€1602,5 uur
Lees meer
Kitesurfles groep

Leer samen kitesurfen in een groepje van 3 personen

€902,5 uur
Lees meer
Kitesurfles kids

Een onvergetelijke ervaring voor uw kind waarbij plezier en veiligheid voorop staat!

€802,5 uur
Lees meer
Hydrofoil cursus

Kom zweven over het water! Voor ervaren kitesurfers.

€1602,5 uur
Lees meer
Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Boek Nu