Kitesurf materialen

Om te kitesurfen heb je verschillende kitesurf materialen nodig. Binnen alle verschillende kitesurf materialen die nodig hebt is er een breed aanbod. Daarom is het fijn dat je bij kitesurflessen materialen krijgt van de kitesurfschool. Zo kun je op de kitesurfschool ook verschillende materialen uitproberen. Wil je zelf kitesurf materiaal aanschaffen? Dan kun je je het beste laten adviseren door één van onze instructeurs. Wil je vast wat weten over de materialen die je nodig hebt? Lees dan verder. In onze kitesurfshop kun je ook vast verschillende producten bekijken.

Kite
Er zijn ontzettend veel verschillende kites beschikbaar. Welke kite je het beste kunt nemen is afhankelijk van je gewicht en je skills en daarnaast ook van de windkracht. Voor beginners is er een speciale trainer kite. Daarna kun je kiezen uit een foilkite of tubekite. Bijna alle kitesurfers gebruiken een tubekite, maar ook hier zijn weer verschillende soorten, maten en merken. Ons advies: probeer eerst diverse kites uit en laat je adviseren!


Board
Ook bij boards is het zo dat er heel veel verschillende soorten, maten en merken zijn. Over het algemeen zijn grotere boards beter voor beginners. Hoe groter een kitesurf board is, hoe makkelijker je upwind kan varen. Met een kleiner board ben je meer wendbaar en heb je meer kracht. Maar de juiste grote is ook afhankelijk van je eigen gewicht. Als je kleiner bent, heb je ook een kleiner board nodig. De meeste boards zijn tussen de 130 en 148 cm.


Bar & Trapeze
Met de bar kun je de kite sturen. De bar zijn de lijnen die aan je kite zitten. Deze zitten weer, met een safety systeem, vast aan je trapeze / harnas. Een trapeze is een soort harnas die aan je lichaam vast zit. Aan de trapeze zit de kite. Beginners gebruiken vaak een zitharnas, omdat deze niet omhoog kan schuiven. Wat meer ervaren kitesurfers kiezen vaak een heupharnas. Deze zit fijner en is minder belastend, maar kan dus wel omhoog schuiven.


Wetsuit
Een wetsuit heb je altijd nodig. Zelfs als het zomer is. De meest voorkomende wetsuits zijn semidry en gemaakt van neopreen. Neopreen is een stuk flexibeler dan rubber. Semidry wil zetten dat door je lichaamstemperatuur het laagje water dat tussen jou en je wetsuit zit warm blijft. De dikte van een wetsuit wordt aangegeven in mm, bijvoorbeeld 5/4. Het eerste getal staat voor de dikte van de wetsuit bij het lichaam. Het tweede getal voor de dikte bij de armen en de benen. Dan heb je daarnaast ook nog keuze uit frontzip en backzip, waarbij een frontzip voor wat meer bewegingsvrijheid zorgt.


Naast al deze punten is het ook belangrijk dat de wetsuit goed past. Een wetsuit mag wel een beetje strak zitten. Omdat een wetsuit ongeveer 2 jaar meegaat is het niet aan te raden om een tweedehands wetsuit te komen.


Andere kitesurf materialen en accessoires:

  • Voor de veiligheid: een reddingsvest en een helm.
  • Voor in de winter: schoenen, handschoenen en een cap.
  • Flair / lichtkogels: in België is het verplicht deze bij je te hebben en in Nederland wordt het dringend geadviseerd.
  • Handig: een waterdicht zakje voor je mobiel en een windmeter.
  • Go pro camera om vette filmpjes te maken.


Deze zomer heb ik een aantal kite lessen gevolgd bij Movement sports. De organisatie/begeleiding en inhoud van de kite lessen is zeer professioneel te noemen. De nadruk ligt echt op de persoonlijke benadering en kwaliteit van de kite les. Dit alles bij een ongedwongen sfeer. Echt een aanrader!

Marc
Wat zeggen onze gasten
Lees meer reviews op Tripadvisor

Meer over kitesurfen

Hier vind je algemene informatie over kitesurfen.

Kitesurfen Zeeland

Algemene informatie

Hier vind je meer informatie over onze kitesurflessen.

Kitesurfen Zeeland

Kitesurfles privé

Eén of meerdere privé kitesurflessen helemaal afgestemd op jouw niveau!

€160Per persoon
Lees meer
Kitesurfles duo

Leer samen met een vriend, vriendin of familielid kitesurfen!

€100Per persoon
Lees meer
Kitesurfles groep

Leer samen kitesurfen in een groepje van 3 personen

€90Per persoon
Lees meer
Kitesurfles Kids

Een onvergetelijke ervaring voor uw kind waarbij plezier en veiligheid voorop staat!

€80Per persoon
Lees meer
Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Offerte of Reserveren