Kitesurfles groep

In de kitesurfles groep leer je samen met 2 anderen kitesurfen op de beste kitesurfspot in Zeeland. Jullie leren kitesurfen aan de hand van de internationale IKO methode. De Kitesurfles groep is de goedkoopste en gezelligste manier om te leren kitesurfen! Ben je zelf alleen en wil je graag in een duo of groep les? Geen probleem kies eenvoudig bij het boeken de gewenste les, let wel op de duo en groep kitesurflessen zijn onder voorbehoud van geschikte mede cursisten. Het is mogelijk dat wij bij gebrek aan een passende mede cursist je een andere les aanbieding doen.

Waarom kitesurfles groep?

Leren kitesurfen is natuurlijk het leukst als je het samen met bekenden kunt doen. In de kitesurfles groep kun je samen met je vrienden, collega’s of familieleden een of meerdere lessen volgen. De groep bestaat uit 3 personen. De lessen duren 2,5 uur, zo is er voldoende tijd om te leren kitesurfen. En samen kitesurfen is niet alleen gezelliger, het is ook goedkoper!

De les zal dan ook bestaan uit: 1 instructeur, 1 kite-set en 3 cursisten. Iedereen krijgt even veel tijd met de kite en je zal elkaar afwisselen. Tussendoor heb je dus tijd om je feedback te verwerken en een gezellige babbel te maken met je mede-cursisten. In een later stadium van de lessen, kan er door de instructeur gekozen worden voor een 2de kite-set, echter zal het niveau dan naar behoren moeten zijn (minimaal moet de waterstart goed gaan).

Hoe boeken

Boeken is bij ons erg simpel! Klik op de button ‘kitesurfles boeken’ en creëer een account op onze boekingspagina. Van hieruit kun je je lessen direct zelf inplannen.

1 les

2,5 uur groep kitesurfles. Alle benodigde materialen zijn bij de les inbegrepen. Prijzen per persoon.

€902,5 uur
Boek nu
3 lessen

Drie daags pakket met 3x 2,5 uur groep kitesurfles. Prijzen zijn per persoon.

€2557,5 uur (3x 2,5u)
Boek nu
5 lessen

Vijf daags pakket met daarin 5x groep kitesurfles. Prijzen zijn per persoon.

€40512,5 uur (5x 2,5u)
Boek nu

Wat een super locatie voor een schoolkamp. Aan het strand met geweldig leuke (water)activiteiten. En wat een ontzettend leuke, gezellige mensen. Niets is te veel gevraagd. Ben je op zoek naar een mogelijkheid voor een sportdag of schoolkamp; zoek niet verder!

Arno
Wat zeggen onze gasten
Lees meer reviews op Tripadvisor

IKO

Wij van Movement Sports zijn één van de IKO centers van Nederland, wat betekent dat wij alleen maar werken met IKO gecertificeerde kitesurf instructeurs en werken volgens de methode en regels van de IKO. IKO staat voor International Kiteboarding Organization en is marktleider over de hele wereld op het gebied van kitesurf opleidingen. IKO leidt de instructeurs op om de klant op een juiste veilige manier op weg te helpen.

IKO certificaat

Bij ons krijg je naar afloop van je cursus een IKO certificaat, hiermee kun je je voortgang bij houden. Heb jij het in je om level 3 – zelfstandig kitesurfer te halen?!

Lesgarantie

Kitesurfen is de mooie sport van het spelen met de wind en de natuur. Bij opgaven wordt er getracht de voorkeursdatum en tijd te handhaven, echter hebben wij de natuur niet in handen. Minimaal één dag voor aanvang van de les wordt er met u contact opgenomen, hierbij bespreken we de wind- en weersvoorspellingen. Bij twijfelachtige omstandigheden zullen we samen zoeken naar een nieuwe geschikte datum.

Vervolg

Heb je gekozen voor het 3 lessenpakket, maar wil je toch nog extra lessen? Dan hoef je enkel het verschil tot 5 lessen bij te betalen. Heb je het pakket van 5 lessen doorlopen en wil je toch nog graag lessen volgen. Dan betaal je vanaf les 6 en verder nog maar 1 vast gereduceerd tarief, vraag hierna bij de kassa.

Let op: je kan slechts 1x per seizoen een totaalpakket (3 of 5 lessen) afnemen. Het is niet mogelijk om de lessen van het vorige seizoen mee te laten tellen in de pakketen of vervolglessen die je in het huidige seizoen afneemt. Bij de start van het seizoen zullen de kosten weer beginnen bij 1, 3 of 5 lessenpakket en vervolgens het vaste tarief van de vervolg lessen.

Programma kitesurfles groep

Bekijk hieronder per les wat je kunt verwachten van de kitesurflessen.

We starten met het kiezen van de juiste materialen en daarbij de behorende uitleg. Zodra het wetsuit aan is, gaan we naar het strand en behandelen:
– De kitesurf set-up
– De veiligheidsfactoren (wind, omgeving, materiaal)
– Oplaten en landen van de kite als assistent

Als de kite eenmaal in de lucht is, ga je in de eerste les leren:
– Sturen op alle klokuren met twee handen
– Sturen op alle klokuren met 1 hand
– Lopen met een kite
– Safety proceduren
– Bodydragging downind en upwind (voortgetrokken worden met de kite in het water)

Gezien onze veilige spot, erg vlak en ondiep water, kunnen wij al vanaf de eerste les het water op!

Na de les leren we hoe je de spullen op moet ruimen en evalueren we de les.
Je kent de basis van de kitesurf set-up, nu mag jezelf de kite in orde maken. Loop je vast, helpen we uiteraard mee.

We starten vervolgens de les in het water, waar we les 1 in een vogelvlucht herhalen, je kan dan weer lekker wennen aan de kite.

Eenmaal gewend gaan we starten met het de waterstart! Dit is de beweging die je maakt om weg te varen met een board.

Middels verschillende oefeningen en tips proberen wij de eerste meters op het board te maken. Tussendoor zijn er verschillende aandachtspunten die wij afhankelijk van de windomstandigheden kunnen doornemen, zoals bodydraggen met het kiteboard en/of de selfrescue doornemen.
Na tweemaal samen de kite te hebben voorbereid is het nu tijd om het zelfstandig te doen. Na controle uiteraard door de instructeur beginnen wij met het herhalen van de voorgaande lessen. Omdat elke les de wind iets anders is moeten wij even wennen aan de kite. Wanneer alles weer onder controle is gaan wij verder met de waterstart en proberen wij de meters varen aan elkaar te koppelen. Het doel deze les is om naar beide kanten de waterstart te oefenen en kleine stukken te varen.
In les 4 en 5 bekijken we samen welke onderdelen wij nog moeten doornemen. Het hoofddoel is naar beide kanten verder varen. Op het board staan en meters maken. Daarna volgt het up-wind varen en zelfstandig landen.
De laatste les herhalen wij wat nodig en kunnen wij altijd nog extra informatie verschaffen over zaken als weersomstandigheden/materiaal/kitespots/upwind en downwind varen etc. Na deze les willen wij dat je zelfverzekerd materiaal kunt huren en zelfstandig aan de slag kan. Voor de een betekend dat naar beide kanten al varen voor de ander betekend dat naar beide kanten waterstarten.


Kitesurfles privé

Eén of meerdere privé kitesurflessen helemaal afgestemd op jouw niveau!

€1602,5 uur
Lees meer
Kitesurfles duo

Leer samen kitesurfen in een groepje van 2 personen.

€1002,5 uur
Lees meer
Kitesurfles kids

Een onvergetelijke ervaring voor uw kind waarbij plezier en veiligheid voorop staat!

€802,5 uur
Lees meer
Hydrofoil cursus

Kom zweven over het water! Voor ervaren kitesurfers.

€1602,5 uur
Lees meer
Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Offerte of Reserveren