Kitesurfles kids

Jong geleerd is oud gedaan! Kinderen zijn lenig, speels en leren erg snel. Ideaal om het kitesurfen snel onder de knie te krijgen. Het programma van kitesurfles kids speelt op een ludieke manier op deze kenmerken in. Veel actie, korte lijnen en kleine kites zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor je kind.

Waarom kitesurfles kids?

De kitesurfles kids is speciaal voor kinderen van 7 t/m 15 jaar. De lessen worden gegeven in kleine groepjes van minimaal 2 tot maximaal 4 kinderen per instructeur. Met speciale kleine kites maken de kinderen kennis met de kracht van de natuur. Een fantastische en onvergetelijke ervaring voor je kind. Het is ook mogelijk om 1 persoon op te geven, wij proberen een passende mede cursist voor jullie kind te vinden. Het is ook mogelijk dat een van de ouders deelneemt in de les om aan de voorwaarde te voldoen van minimaal 2 deelnemers.

Afhankelijk van de weersomstandigheden is de eerste les volledig op het strand of gedeeltelijk in het water en op het strand. Dit is ter beoordeling van onze instructeurs.

Natuurlijk staan in de kitesurfles kids veiligheid en plezier voorop.
De lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs volgens de veilige en methodisch opgebouwde internationale IKO methode.

Hoe boeken

Boeken is bij ons erg simpel! Klik op de button ‘windsurfles boeken’ en creëer een account op onze boekingspagina. Van hieruit kun je je lessen direct zelf inplannen.

1 les

Boek 1 les. Heeft je kind de smaak te pakken en wil hij of zij meer lessen volgen? Dan betaal je alleen het verschil.

€802,5 uur
Boek nu
3 lessen

Weet je kind al zeker dat hij of zij wilt leren kitesurfen? Boek dan 3 lessen.

€2307,5 uur (3x 2,5)
Boek nu
5 lessen

Boek 5 lessen als je kind snel zelfstandig wil leren kitesurfen.

€36012,5 uur (5x 2,5u)
Boek nu

Met collegas op weekend waarbij we in verschillende teams eerst gingen beach escapen en toen mega suppen. Hebben n fantastische middag gehad!! Orginele beach escape en hilarische megasup. Maakte ons weekend

Laura
Wat zeggen onze gasten
Lees meer reviews op Tripadvisor

IKO

Wij van Movement Sports zijn één van de IKO centers van Nederland, wat betekent dat wij alleen maar werken met IKO gecertificeerde kitesurf instructeurs en werken volgens de methode en regels van de IKO. IKO staat voor International Kiteboarding Organization en is marktleider over de hele wereld op het gebied van kitesurf opleidingen. IKO leidt de instructeurs op om de klant op een juiste veilige manier op weg te helpen.

Lesgarantie

Kitesurfen is de mooie sport van het spelen met de wind en de natuur. Bij opgaven wordt er getracht de voorkeursdatum en tijd te handhaven, echter hebben wij de natuur niet in handen. Minimaal één dag voor aanvang van de les wordt er met u contact opgenomen, hierbij bespreken we de wind- en weersvoorspellingen. Bij twijfelachtige omstandigheden zullen we samen zoeken naar een nieuwe geschikte datum.

Vervolg

Heb je gekozen voor het 3 lessenpakket, maar wil je toch nog extra lessen? Dan hoef je enkel het verschil tot 5 lessen bij te betalen. Heb je het pakket van 5 lessen doorlopen en wil je toch nog graag lessen volgen. Dan betaal je vanaf les 6 en verder nog maar 1 vast gereduceerd tarief, vraag hierna bij de kassa.

Let op: je kan slechts 1x per seizoen een totaalpakket (3 of 5 lessen) afnemen. Het is niet mogelijk om de lessen van het vorige seizoen mee te laten tellen in de pakketen of vervolglessen die je in het huidige seizoen afneemt. Bij de start van het seizoen zullen de kosten weer beginnen bij 1, 3 of 5 lessenpakket en vervolgens het vaste tarief van de vervolg lessen.

Programma kitesurfles kids

Bekijk hieronder per les wat je kunt verwachten van de kitesurflessen.

We starten met een kennismaking en geven de kids de juiste materialen en iedereen krijgt een wetsuit aan! Allemaal omgekleed gaan we op het strand wennen aan het vliegen met een bar (stuur) in de hand middels speciale kleine landkites. Ideaal om veilig en zelfstandig te leren vliegeren.

Gaat het vliegen op land goed, dan gaan we een tube-kite opzetten, speciaal extra klein met korte lijnen. Deze kite-set is een goede direct combinatie, waar kids veilig mee kunnen vliegeren. Uiteraard zal de kite in het begin wel verbonden zijn met de instructeur, aan gaan de kids van daaruit leren vliegeren.

Afhankelijk van het niveau, gaan de kids nog bodydraggen door zelf te sturen of eventueel door achter de instructeur aan te hangen.
De eerste vlieguren zitten erop, tijd om het vliegeren nog beter onder controle te krijgen. We zien vaak dat kinderen veel aan de bar trekken, het wordt nu belangrijk om te leren een kite power te laten geven, maar ook om deze zelf rustig te kunnen krijgen. Gaat dit goed, dan kunnen we ook alle uren van een windvenster gaan ontdekken.

Is de controle goed aanwezig, dan kunnen we starten met vliegeren met 1 hand en zelfstandig te bodydraggen door het water (gecontroleerd voort laten trekken).

Tot slot leren we een safety te trekken, zodat we weten hoe een kite veilig van ons af kan in nood.
In de w-up gaan we weer lekker wennen aan de kite. Het is weer een nieuwe dag, andere wind, dus even goed in komen. Zijn alle voorbereidende oefeningen behaald, dan gaan we leren waterstarten! Dat is het insturen van een kite, met een board aan en kijken maar hoever we kunnen varen.
Les 4 en 5 staan in het teken van zoveel mogelijk meters op het water te maken. Bij sommige zal dit vooral veel start pogingen zijn, bij andere kunnen we al wat aandacht geven op hoe moet je lekker varen en zelfs eventueel een beetje tegen de wind in leren varen.
Les 4 en 5 staan in het teken van zoveel mogelijk meters op het water te maken. Bij sommige zal dit vooral veel start pogingen zijn, bij andere kunnen we al wat aandacht geven op hoe moet je lekker varen en zelfs eventueel een beetje tegen de wind in leren varen.


Kitesurfles privé

Eén of meerdere privé kitesurflessen helemaal afgestemd op jouw niveau!

€1602,5 uur
Lees meer
Kitesurfles duo

Leer samen kitesurfen in een groepje van 2 personen.

€1002,5 uur
Lees meer
Kitesurfles groep

Leer samen kitesurfen in een groepje van 3 personen.

€902,5 uur
Lees meer
Hydrofoil cursus

Kom zweven over het water! Voor ervaren kitesurfers.

€1602,5 uur
Lees meer
Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Offerte of Reserveren