Over kitesurfen

Kitesurfen is een supergave watersport waarbij je speelt met de wind en de natuur. Je staat op een board en laat jezelf voorttrekken door een kite. De kite is door middel van een harnas vast gemaakt aan je lijf. De wind in de kite zorgt ervoor dat je wordt voortgetrokken. Hoe vaker je oefent hoe beter je de kite, en dus ook jezelf, kunt besturen in de wind. Een kite heeft een enorme kracht waardoor je hoge snelheden kunt bereiken. Het record ligt net boven 100 km per uur! Kitesurfen valt daarom onder de categorie extreme sporten, maar kan zeker veilig worden beoefend. Hiervoor is het van belang dat je kitesurflessen neemt, de kitesurf regels kent en gebruik maakt van het juiste materiaal. Kies daarnaast voor een veilige locatie en zorg ervoor dat je niet alleen gaat kitesurfen.


Kitesurfen of windsurfen?

Kitesurfen is eigenlijk een variant van windsurfen. Door de vlieger kun je met de kite hoog en ver springen en dat kan met windsurfen niet. Met windsurfen kun je wel meer snelheid maken als er voldoende wind is. Sommige kitesurfers houden niet van windsurfen en andersom, maar eigenlijk zou je beide moeten doen! Met wat minder wind kun je gaan kitesurfen en vette jumps maken. Met veel wind kun je gaan windsurfen en hele hoge snelheden behalen. Voor beide sporten verzorgen wij lessen en verkopen wij materialen.


Kitesurfspots

Een goede kitesurfspot is een must! Nederland is een ideaal kitesurf land vanwege het vele water en natuurlijk de wind. Vooral aan de Noordzee kust waait het vaak hard en zijn er grote stranden waar je kunt kitesurfen. Het is niet overal toegestaan om te kitesurfen. Op het binnenwater is het verboden, tenzij er een ontheffing voor is. Zorg ervoor dat je hier vooraf over informeert. Een aantal andere zaken waar je op moet letten zijn;

  • De wind moet aanlandig of zijwaarts op het land staan en benedenwinds in het water mogen geen gevaarlijke obstakels zijn.
  • Er moet een plek zijn waar je veilig in en uit het water kunt en waar je je je kite veilig op kan laten en weer kan laten landen.

De hoofdlocatie van Movement sports zit aan het Sophiostrand in Kamperland. Hier is het water vlak en lang ondiep, waardoor het de ideale kitesurfspot is.


Kort stukje geschiedenis

Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van kitesurfen. Wat we in ieder geval weten is dat In 1977 het eerste kitesurf patent werd aangevraagd door de Nederlander Gijsbertus Panhuise. Pas in 1993 kwamen de eerste kites voor particulieren op de markt en in 1998 groeide kitesurfen uit tot een nieuwe sport en nu (2016) is het de snelst groeiende sport.Super vriendelijke en ervaren instructeur. De gehele dag was prima georganiseerd. Niets op aan te merken. Bedankt voor de leuke dag.

Teun
Wat zeggen onze gasten
Lees meer reviews op Tripadvisor

Meer over kitesurfen

Hier vind je algemene informatie over kitesurfen.

Kitesurfen Zeeland

Kitesurles volgen?

Hier vind je meer informatie over kitesurflessen.

Kitesurfen Zeeland

Kitesurfles privé

Eén of meerdere privé kitesurflessen helemaal afgestemd op jouw niveau!

€1602,5 uur
Lees meer
Kitesurfles duo

Leer samen met een vriend, vriendin of familielid kitesurfen!

€1002,5 uur
Lees meer
Kitesurfles groep

Leer samen kitesurfen in een groepje van 3 personen

€902,5 uur
Lees meer
Kitesurfles Kids

Een onvergetelijke ervaring voor uw kind waarbij plezier en veiligheid voorop staat!

€802,5 uur
Lees meer
Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Offerte of Reserveren