Privacybeleid Movement Sports

    Privacyverklaring

    In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. We leggen uit welke persoonsgegevens wij verzamelen, hoe lang we ze bewaren en voor welke doeleinden wij ze gebruiken. Ook leggen we uit hoe je jouw gegevens kunt wijzigen of verwijderen.


    Wie zijn we

    Movement Sports is het leukste outdoor centrum van Zeeland! Wij geven individuele- en groepslessen in windsurfen en kitesurfen en bieden tal van watersport en strandactiviteiten. Naast lessen en losse activiteiten op het strand en in het water bieden wij ook diverse groepsuitjes; van teambuildingsessies, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten tot meerdaagse kampen voor jong en oud. We gebruiken sport als middel voor het creëren van een unieke, sportieve en gezellige belevenis op het strand. Ons doel is je een geweldige ervaring te laten beleven, waarbij plezier met elkaar en in de sport voorop staat. Ons website-adres is: https://movementsports.nl.

    Persoonsgegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent o.a. dat wij:

    • duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
    • je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
    • het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt. Wanneer wij meer uitvragen dan noodzakelijk is, dan doen wij dat alleen met jouw expliciete toestemming. We leggen je in dat geval helder uit waarom we deze aanvullende gegevens uitvragen;
    • jouw gegevens niet doorgeven aan derden, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
    • wanneer wij jouw gegevens delen, afspraken maken met derden om er onder andere voor te zorgen dat deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
    • passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken.

    Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

    Bij het aanvragen van een offerte, het boeken van een les of het inschrijven voor een nieuwsbrief laat je bepaalde (persoons)gegevens bij ons achter. Wij verwerken niet altijd alle onderstaande gegevens. Dat is namelijk afhankelijk van welke activiteit je kiest. Gegevens die verplicht zijn om in te vullen om een dienst aan te kunnen bieden zijn gemarkeerd met een sterretje.

    Persoonsgegevens

    Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die je gebruikt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van jou verwerken:

    • voornaam
    • achternaam
    • e-mailadres
    • telefoonnummer
    • geboortedatum
    • adres
    • bankgegevens

    Doeleinden

    Wij verwerken bovenstaande gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

    • Om jou de mogelijkheid te bieden een offerte aan te vragen en/of om een kite- of windsurfles te boeken.
    • Om na te kijken of je al eerder bij ons een offerte hebt aangevraagd of een les hebt geboekt.
    • Om jou de mogelijkheid te bieden in te schrijven voor een van onze evenementen, zoals de opendag
    • Om jou de mogelijkheid te bieden in te schrijven voor de IKO opleiding tot kitesurfinstructeur en je van een certificaat te kunnen voorzien.
    • Om jou of de hoofdboeker in geval van een groepsactiviteit een vrijwaring van aansprakelijkheid in te laten vullen bij deelname aan onze activiteiten.
    • Om met jou te communiceren door middel van mail of indien je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven het verzenden van elektronische nieuwsbrieven.
    • Om onze website te verbeteren en het gebruik te monitoren maken wij gebruik van Google Analytics. De gegevens die Google Analytics opslaat zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.
    • Om jou gepersonaliseerde advertenties en content aan te bieden (zie ook cookies).

     

    Met wie we jouw data delen

    De gegevens die Movement Sports ontvangt en verwerkt worden beheerd door / opgeslagen in:

    • Mailchimp– De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres en voor- en achternaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.
    • Human Interacted– De e-mail van Movement Sports wordt gehost bij Human Interacted. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van de hostingpartij.
    • Google Drive: wekelijks wordt er een back-up gemaakt van de website van Movement Sports. Deze back-up bevat de gegevens die je hebt ingevuld in de formulieren op de website.
    • Google Analytics: De gegevens die we in Google Analytics verzamelen zijn niet te herleiden naar je persoonlijke gegevens. Het zogeheten ‘delen van gegevens’ met Google staat uit.
    • Google Adwords: met je IP adres laten wij via google adwords advertenties zien van Movement Sports op websites van derden. Wij doen dit alleen als je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies.
    • Tomsplanner: waarin wij onze planning maken.
    • Unit 4: waarin wij de facturen verwerken.
    • VBFA B.V.: hierin verwerken wij onze financiële administratie

    Met bovenstaande partijen hebben we een overeenkomst om ervoor te zorgen dat je gegevens niet voor andere doeleneinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat jouw gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

    Naast bovenstaande partijen verstrekken wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen tenzij dit wettelijk verplicht is.


    Hoe lang we jouw data bewaren

    • Websiteformulieren– ingevulde formulieren worden opgeslagen in de database van gravityforms en worden bewaard voor een periode van maximaal twee jaar.
    • Mailchimp– Je naam en mailadres worden in MailChimp bewaard totdat je afmeldt voor onze nieuwsbrief.
    • Human Interacted– De mails op de server van de hostingpartij worden bewaard voor een periode van onbepaalde tijd, afhankelijk van het beschikbare geheugen worden naar verloop van tijd oude emails gewist om ruimte te maken voor nieuwe.
    • Google Drive: Wekelijks wordt er een back-up gemaakt van de website van Movement Sports. Deze back-up wordt maximaal een jaar bewaard.
    • Google Analytics: De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor 3 jaar bewaard binnen Google Analytics.
    • Google Adwords: met je IP adres laten wij via google adwords advertenties zien van Movement Sports op websites van derden. Wij doen dit alleen als je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies. Voor cookies geldt een beperkte bewaartermijn en die termijn verschilt per cookie. Deze gegevens worden voor 3 jaar bewaard binnen Google Adwords.
    • Uitgebrachte offertes worden bewaard voor een periode van 7 jaar.
    • Facturenworden bewaard voor een periode van 7 jaar, aangezien dit wettelijk verplicht is.


    Cookies

    Bij het verzamelen van je gegevens maken we ook gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan ons cookiebeleid.

    Ingesloten inhoud van andere websites

    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s) Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website. Voor meer informatie verwijzen wij naar het privacy beleid van de betreffende website.


    Beveiliging

    (Jullie moeten de medewerkers instrueren over hoe zij met gegevens om moeten gaan (niet op een memorystick mee naar huis, computer altijd vergrendelen, wie mag waar wel en niet bij (eventueel instellen rechten op de computer / in programma’s)) en wat zij moeten doen in geval van een datalek. Er moet ook een datalek procedure zijn: die kun je grotendeels halen van: https://www.yoursafetynet.com/nl/stappenplan-wat-te-doen-bij-een-datalek/

    De persoonsgegevens die door Movement Sports of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via aangegeven software en zijn beveiligd met een wachtwoord. Binnen Movement Sports hebben alleen de noodzakelijke / geautoriseerd personen toegang tot de gegevens. De apparaten waarop de gegevens te openen zijn, zijn tot een minimum beperkt en vergrendeld met een wachtwoord. Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

    Is jullie pand ook beveiligd? Kunnen alle personeelsleden de gegevens inzien of alleen geautoriseerde?

    Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Movement Sports prive is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

    Datalek procedure

    In het geval er toch een datalek mocht ontstaan dan wordt de datalek procedure in werking gesteld. Dit wil zeggen dat een van de eigenaars van Movement Sports wordt ingeschakeld. Deze gaat kijken of er daadwerkelijk sprake is van een datalek van persoonsgegevens. Indien dit het geval is gaat deze indien mogelijk maatregelen nemen om het lek te stoppen en zo veel mogelijk informatie verzamelen. Indien het datalek mogelijkerwijs ‘ernstige gevolgen’ heeft, dan wordt het lek gemeld bij de autoriteit persoonsgegevens.

    Websites van derden

    Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website de privacyverklaring van deze website, voor meer informatie over de manier waarop zij met jouw gegevens omgaan.

    Welke rechten je hebt over je data

    Als je gegevens opgegeven hebt voor een informatie- of offerteaanvraag of omdat je een les bij ons geboekt hebt via de site, heb je het recht om je gegevens in te zien, te corrigeren of te wijzigen. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden. Wil je je gegevens inzien, corrigeren, wijzigen of laten verwijderen? Stuur dan een mail naar info@movementsports.nl. Tot slot heb je het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Movement Sports niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.

    Wijzigingen in deze privacyverklaring

    Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Het is aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen.